Talar du om via sociala medier att du ska åka bort?

Många missar att sociala medier är platser där folk som inte känner dig kan ta reda på en hel del om dig. Om vi tar Facebook som exempel så kan det ju verka som att det bara är folk som du är vän med på Facebook som kan se vad du skriver. Men så är det ju inte alltid. Om du är med i grupper så är det bra många fler som kan klura ut saker om dig baserat på det som du skriver.

Om du till exempel är med i en grupp som handlar om skönhet och ber andra om tips för säker solbränna så är det inte så svårt att gissa att du ska resa bort. Du kanske till och med talar om att du är bortrest nästa vecka via ett konto som du använder för jobbrelaterade samtal online.

Idag finns det tjuvar som drar nytta av den information de kan få online. Om de har sett genom dina fönster att du har en hel del av värde så kan nästa steg vara att hålla ett öga på dina samtal online. Det är inte alls så svårt som det kan verka. Troll blir allt duktigare på att verka vara seriösa personer. Så tänk på vad du säger i sociala medier online!