Mota bort tjuvar med nej-till-reklam-skylt!

En skylt där det står nej-tack-till-tjuvar lär inte göra så mycket då klåfingriga dyker upp. Men en nej-tack-till-reklam-skylt kan faktiskt vara något som motar tjuven i dörren. I och med att vi har tydliga regler för reklam i Sverige så är det många som väljer att tacka nej till flygblad och brev med denna skylt. Tänk att en sådan liten insats kan göra så stor skillnad och faktiskt stoppa bostadsinbrott!

Om det finns en nej-tack-skylt fylls inte brevlådan snabbt

Det som gör den stora skillnad mellan att ha en skylt på brevlådan som talar om att du inte vill ha reklam och att inte ha det är hur mycket post som samlas i lådan. När reklamen inte samlas och du är borta några dagar så märks inte detta på din brevlåda.

Allt du behöver är en tydlig skylt i rätt storlek som hänger på brevlådan. När tjuven väl kommer för att kika i lådan och avgöra om du är bortrest eller inte så blir detta svårt. Har du dessutom tagit till fler metoder för att mota tjuven i dörren så blir det ju minst sagt omöjligt att veta om du är hemma eller inte.

Kom ihåg att detta inte kommer att få bort riktad marknadsföring med ditt namn på. Den måste tömmas ur brevlådan tillsammans med annan post för att det ska bli tomt i lådan igen.

rött hus
Vad står det på lappen där på brevlådan?

Bättre en riktig skylt än en klisterlapp

Det går ju att köpa klisterlappar som man kan skriva på och sedan fästa en sådan på brevlådan. Detta leder sedan till att de som delar ut reklam låter bli att fylla på din låda med information om allt som du kan köpa.

Problemet med den här typen av enklare märkning är att den snabbt regnar bort. Även lite bättre klistermärken med nej-tack-till-reklam budskap kommer ganska snabbt att skavas bort. Och det kanske du glömmer bort när du väl reser och behöver alla möjliga insatser för att få ditt hem att se bebott ut.

Lösningen är en riktig skylt som du antingen själv designar eller köper färdig. Den kan vara av plast eller metall. Kanske en kombination familjens namn, gatunummer och så meddelandet som talar om att det inte ska läggas reklam i brevlådan.

Viktigt med flera insatser

Nu är det förstås viktigt att poängtera att en tom brevlåda inte är ett säkert vapen mot tjuvar. Det är en av de punkter som du bör ha med på din lista. Om du får mycket post så bör du be grannar eller familj om att hämta den.

En djup brevlåda kan också vara en hjälp. När det är svårt att avgöra om det finns något i den eller inte så kommer din skylt mot reklam att vara en hjälp.

Andra saker du kan göra är:

  • Ställ en radio på timer så att den går igång då och då
  • Låt lampor tändas och släckas med timers
  • Be vänner och släktingar om att komma och vistas lite i ditt hus, kliva på snön på gångvägen och så vidare…