5 sätt att mota tjuven i dörren

Finns det säkra metoder att stoppa tjuven med? Det kan vara svårt att ge statistiska bevis för det men visst går det att göra saker som får ditt hem att bli säkrare. Det bästa skyddet mot inbrott är inte nödvändigtvis ett larm men det betyder inte att du inte kommer att ha någon nytta av ett bra bostadslarm.

Här är 5 metoder som du kanske borde beakta för att skydda ditt hem mot inbrott:

1. Säkerhetskameror

När det finns tydliga kameror är det inte lika inbjudande att ge sig på ditt hem. Detta eftersom tjuven förstår att kameror inte bara visar vad som händer just nu. De spelar ju även in vilket ger bevis.

2. Besök när du inte är hemma

Om du kan ordna med kontroller när du inte är hemma från grannar och vänner är det bra. Ett hem som står tomt länge blir en slags magnet för objudna gäster. Men om du får besök av folk som släcker och tänder lampor och ser till att det inte ligger post i brevlådan är det bra. Då kan tjuven inte veta med säkerhet när någon är hemma eller inte.

3. Skaffa en stor hund som skäller

En hund som skäller när det kommer folk nära dörren är inte så dumt att ha. Detta är helt klart något som kan få tjuvar att tänka sig för en gång till innan de försöker ta sig in. Ha även en skylt som talar om att det finns en hund som vaktar.

4. Ha lampor som tänds av rörelser

Med sensorer kan du har starka lampor som lyser upp på ett sätt som gör det riktigt obehagligt att befinna sig vid din ytterdörr. Starkt ljus är känt för att fungera mot inbrott.

5. Håll ordning på trädgården

En ovårdad trädgård kan ses som ett tecken om att du är på semester långt bort och under en lång tid. Innan du drar iväg är det smart att trimma buskar och klippa gräs så att ditt hem ser bebott ut.